​Kultur ændring..
​er virksomheden klar til digitalisering?

Med udgangspunkt i Industri 4.0, ønsker vi at opsamle produktionsdata, og bruge disse data til at optimere vores daglige arbejdsgange, øge oppetiden og eventuelt finde energibesparelser. Det lyder endelig som en overkommelig opgave, særligt når man tænker på at disse produktionsdata har været tilgængelige de sidste 10 år.

At indsamle informationer via en controller, fra temperatursensor, bevægelsessensor, tryktransmitter og digitale input fra de producerende maskiner, og derefter lagre disse informationer i Excel format eller på en sql-server,

er teknisk set et relativt simpelt job.

Behandling af det indsamlede data er også en ukompliceret opgave. Ved hjælp af grafisksoftware får ledelsen hurtigt et overblik over den nuværende produktion, og kan dermed igangsætte de ændringer der vil optimere produktionen.

Den største opgave i produktionsdataopsamling er ledelsesopgaven..

Det er medarbejderne på det operationelle plan, der får den daglige produktion til at fungere, vel og mærket med de midler de har til rådighed.

Overvågning af hvordan produktionsudstyret performer, kan også være lig overvågning af den enkelte produktionsmedarbejder, og det er her ledelsen skal bestå deres prøve.

Følelsen af at blive overvåget kan skabe utrygge medarbejdere. Det kan føre til præstationsangst, hvilket kan påvirke deres performance negativt, fordi de ikke føler de er i et godt og trygt arbejdsmiljø.. Altså lige det modsatte af produktionsoptimering.​

Det vigtigste, hvis man vil minimere risikoen for at datalogning giver et negativt udkom, er at samarbejde med medarbejderne. Det er yderst vigtigt, at medarbejderne kan mærke at dataindsamling er for virksomhedens fremtidige udvikling, og dermed også deres, og ikke for at overvåge dem.

At iværksætte en produktion der navigerer efter produktionsdata, er en kulturændring for hele organisationen. Det er vores overbevisning, at arbejdsbyrden er delt 80/20.. hvor de 20 procent er den tekniske løsning og de 80 procent er denne kulturændring.

FC-Maze har udviklet en 6 trins trappe, der trin for trin implementerer den digitale løsning i organisationen, ikke kun set med tekniske briller, men absolut også fokuserer på den enkelte medarbejder.

Med vores tekniske viden og menneskelige forståelse, garanterer vi en succesfuld realisering af virksomhedens digitalisering.​

Fc Maze ApS

Højmarken 23 ​
​8830 Tjele​​

Telefon: 29 83 86 46

CVR: 39843587

KONTAKT​ os

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt